Forside > Om os

“Hvad er Team Tvilling egentlig”?

Team Tvilling er et sports/inklusions projekt, hvor vi sammensætter almindelige motionister, med folk der ikke selv kan løbe.

Det meste af vores liv har vi oplevet stor uvidenhed omkring handicap og måden at agere omkring folk med handicap.

Ved at sammensætte folk omkring sport og motion, ændres fokus fra berøringsangst til at have et fælles mål og at være en del af noget.

Vi har udviklet et koncept som har til formål at forbedre livskvaliteten for personer med handicap, og blande handicapidræt og alm idræt. Således der ikke forekommer så stor berøring angst som vi har set tidligere.

 

Mange af vores Handi atleter har fået stor gavn af at løbe med Team Tvilling, da det udelukkende drives af frivillige kræfter, som ikke er på arbejde, men derimod møder op til den faste træning fordi lysten driver værket.

Ganske som Peder oplever de at istedet for at blive set på som handicappet, bliver deres identitet ændret til at være løber, og det fjerner berøringsangsten.

KOMMUNALT SAMARBEJDE

Her 5 år efter er projektet Team Tvilling landsdækkende og samler flere end 500 glade frivillige løbere og handi-atleter.

Projektet går ud på at blande aktive løbere med folk, som ikke kan løbe. Derved forsvinder mystikken omkring handicap, da man har et fælles mål.

Formålet er at udbrede sundhed og motion og forbedre /forstærke sanserne hos personer med Handicap.

At være en del af Team Tvilling betyder sammenhold og fællesskab, nye venskaber samt, at nye mål sættes på trods handicap eller ej.

Livskvaliteten stiger betydeligt, når man er del af et fællesskab, som tænker i muligheder og hele tiden udvikler sig til det bedre.

Projektet er igangsat, så personer med handicap får muligheden for at bevæge sig i en verden, der før i tiden kun var for gående og løbende folk, men nu er FOR ALLE.

Historien

Den 22. januar 1980 blev vi født på Rigshopitalet, 3 måneder for tidligt, og vejede dengang kun 1.200 gram hver. De første tre måneder foregik i kuvøse og en masse lægetjek undervejs.

Peder manglede ilt under fødslen og endte med at blive spastiker og har siddet i kørestol i hele sit liv. Vi voksede op i en lille by på Midtsjælland, og havde en fantastisk familie, som støttede hinanden i alle slags situationer. Peder er aldrig blevet behandlet som ”anderledes”, da han i vores øjne jo kun har et handicap, nemlig at være kørestolsbruger.

Som tvillingebrødre har vi levet på godt og ondt i 38 år indtil videre. Peder altid har taget imod en udfordring, har altid engageret sig politisk og i diverse foreninger som fortaler for handicappede.

I sommeren 2014 besluttede vi og for at prøve kræfter med en hel Ironman som par, vi gennemførte inden for tidsgrænsen på 16 timer (15.38.42) for at vise at det kunne lade sig gøre, og inspirere andre til at se muligheder frem for begrænsninger.

En måned senere startede vi foreningen teamtvilling for at give andre muligheden for at dyrke sport trods at være kørestolsbruger.

Siden er vi vokset til 9 afdelinger på landsplan og involvere over 500 frivillige løbere, vi er pt ved at udvide konceptet til resten af Danmark, Norge, Dubai, og NordTyskland.

Kalender

Vi vil løbende opdatere vores kalender i løbet af året. Vi modtager gerne invitationer til løb og triathlon steen@teamtvilling.dk

Titel på løb

DATO:
STED: 
TIDSPUNKT:
TYPE: 
INFO:

Titel på løb

DATO:
STED:
TIDSPUNKT:
TYPE:
INFO:

Titel på løb

DATO:
STED:
TIDSPUNKT:
TYPE:
INFO:

Titel på løb

DATO:
STED: 
TIDSPUNKT:
TYPE:
INFO: